CWT: den 8 – Ullapool – Schoolhouse Bothy

CWT: den 8 – Ullapool – Schoolhouse Bothy

Pondělí 3. října 2022

Vstávám 7:15 nebo 7:30. Dnes nikam nespěchám, protože jdu jen po silnici nebo štěrkové cestě nebo polňačce. A ani stoupání moc nebude. 

Snídám. Pak se balím. Sušárna zafungovala, i boty jsou suché. Prohodím pár slov s recepčním v hostelu. Šel CWT před lety. Vyrážím po deváté. 

Jdu asi kilometr bočními ulicemi městečka na sever. Pak dojdu na konec k hlavní silnici. Tu přejdu a pokračuju po vedlejší silnici. Po ní bych měl jít dalších několik hodin. Ale po chvíli narazím na odbočku na stezku nad městem a celkem se mi zamlouvá takové zpestření, takže se na ni vydávám. Malinko si to tím natáhnu a pak se napojím zpět. 

Je to fajn, ani tu není moc mokro. A je tu hezký pohled na město. 

V 10:08 jsem zpět na silnici. Jdu kolem jezera. Občas se ještě objeví nějaké domy. 

Někdy po jedenácté asfalt vystřídá štěrk.

Postupně začínám mírně stoupat. Pak jdu kolem dalšího jezera a v 13:35 dojdu ke Knockdamph Bothy. Kolem chaty se pasou ovce. 

Dávám sváču a pak pokračuju dál. Teď už je z toho spíš polňačka. Jednou dokonce brodím řeku. A pak se napojím na krásnou štěrkovou cestu.

V 15:25 přejdu přes most a jsem v dnešním cíli – Schoolhouse Bothy. Je to tu pěkné. Dočtu se, že je to sice trochu nejasné, ale zřejmě to tu kdysi opravdu fungovalo jako škola. 

Dneska mám spoustu času. Podle předpovědi mělo být přes den hezky a večer mělo začít hodně pršet. Skutečně někdy v 5 začíná pršet. 

Když už prší, tak přijedou na kolech dva noví hosté. To jsem nečekal! Aspoň budu mít konečně jednou s kým pokecat. David je Angličan z jihu z Cornwallu a s ním je tu brazilský kamarád Fabio, který žije na jihu Francie. Jejich cyklovýlet po Skotsku bude trvat asi 2 týdny. To teda respekt. I chodit v tom počasí je někdy náročné, natož jezdit na kole. Prý je to jejich 5. den a zatím vždy spali ve stanu. 

Ukáže se, že David taky rád chodí a běhá. Ale je o pár levelů jinde než já. Například při jednom výletě v Norsku běžel asi 5 dní s 5kilovým batohem každý den zhruba 70 km. Taky před pár lety šel PCT, tak o tom jsme se dost bavili. Prošel to za 102 dní! Šílený! 

Kluci se se mnou podělí o pivo, to je od nich hezké. 

Zhruba kolem desáté jdeme spát. Každý máme svůj pokoj, luxus!

27 km, stoupání 567 m. Celkem 265 km. 

Napsat komentář