CWT: den 10 – Inchnadamph – Glendhu Bothy

CWT: den 10 – Inchnadamph – Glendhu Bothy

Středa 5. října 2022

Snídaně se podává až v 8, takže není kam spěchat. Vstávám asi v 7:30. Vyzvednu věci ze sušárny, opět perfektní, je tam úplná výheň, i boty jsou suché. 

Dokupuju jídlo na poslední dva dny v místním obchůdku. Moc toho na výběr není, ale hlady nebudu.

V 8 snídám. K dispozici je toastový chléb, margarín, marmeláda, med… a pak cereálie s mlékem. A džus. To je zhruba vše. A čaj samozřejmě. 

V 9:11 vyrážím. V průvodci se píše, že je to jedna z nejtěžších etap a že abych se dvakrát rozmyslel, než na ni vyrazím. To jsem teda zvědav. 

Prve jdu kousek po štěrkové cestě zpět, odkud jsem včera přišel. Za 10 minut dojdu k odbočce. Dál už bude jen cestička. Ale vůbec není špatná! Ani není extra podmáčená! Třeba se to časem zhorší. Pokračuju dál a je to tu krásný. Stoupám vzhůru. No, občas se kvalita stezky trochu zhorší a čvachtám. Ale nic hrozného. A hlavně pro mě nic nového. Místy do toho prší, klasika. 

Ano, musím přejít na druhou stranu 🙂

Někdy v 11 vyjdu do sedýlka a výhled na druhou stranu je super, ale hrozně tu fučí, fakt šíleně. Chvíli víc a chvíli míň. Když je to zrovna víc, tak mám problém vůbec jít. 

Sestupuju do údolí k řece. Když k ní sejdu, tak jdu podél ní až k zálivu. Tady je cesta trochu horší.

Pak ještě kus obejít kolem zálivu a jsem u první chaty – Glencoul Bothy. Je 13:30. Šlo to líp, než jsem čekal. Dávám takovou skoro obědovou pauzu. 

Po 14. hodině pokračuju dál. K další chatě zbývá 7 km. Musím vystoupat a přejít přes poloostrov a pak do dalšího zálivu a okolo něj. Průvodce mě opět straší. Prý výstup od Glencoulu bude nějakej hroznej. Ale přitom je to hezká cesta pro 4×4! Akorát strmá. To jsem z toho teda jelen. 

Otevírají se mi krásné výhledy. A dokonce je tu i signál, tak řeším nějaké věci. 

Pak obejdu výběžek a začnu klesat na druhou stranu.

Na druhé straně zálivu už vidím chatu. Ještě chvíli trvá to obejít. Jdu místy i dole úplně u vody. Jsou tu takové ty řasy, co je na Novém Zélandu nemají rádi, že jsou invazivní. Tak kdo ví, jak je to tady. 

Přejdu přes pěší most, pak kolem domu, u kterého se pasou koně a jsem u Glendhu Bothy. Je 16:05. 

Bothy má 2 místnosti dole a dvě nahoře. V jedné horní místnosti je pod střešním oknem lavor. To znamená, že tu asi zatýká. 

O půl šesté kolem chaty projíždí na vozítku 4 lovci se dvěma ulovenými jeleny. 

Rozložím tábor v pravé místnosti dole. Udělám všechno potřebné a pak se uvelebím v křesle. Brzo mi začne být zima. Dávám přes sebe spacák a celkem to pomáhá. 

V 8 nebo v 9 si vlezu do spacáku a po jednom díle Seinfelda jdu spát. 

22 km, stoupání 1153 m. Celkem 327 km. 

Napsat komentář