Kanáry – den 2

Kanáry – den 2

Neděle 28. února 2021

Snídaně je až v 8. Moc dobře nespím (klasika). Je nás v pokoji 6, občas někdo chrápe. Vstávám kolem sedmé a udělám si aspoň čaj. Jdu se kouknout na terasu a výhled odtud je celkem bomba. 

Je 8 a chystá se snídaně. Budou dnes palačinky. Teda jedna palačinka. A pak ještě vyškemrám druhou. K tomu si dám něco ze svých zásob – minimuffiny a takové sladké šneky. 

V 8:50 vyrážím. Začíná to zostra – hezky do kopce. Po hodině mám 560 výškových m. Některé kopce jsou v mraky, chvíli na mě i zaprší.

Pak začne klesání. Chvilku lesem po dlážděné cestě a pak se ocitnu na takové louce. Je po dešti, že mám hned mokro v botách. Ale je to nádhera! Různé kvítí a k tomu palmy a výhled dolů na pobřeží. Fakt hezký. 

Klesám dolů, až dojdu do vesničky. Mají to tu moc hezké. U kostelíka je samoška. Kupuju kozí sýr a rajče. Bagety bohužel už došly. Takže si to dám s chipsama. 

Asi 11:40 vyrážím opět vzhůru. Scenérie jsou opět strhující, ale zase trochu jinak. Když uz jsem téměř nahoře, tak potkám český pár. Prohodíme pár slov. Všem se nám tu líbí. 

Stoupání víceméně skončilo. Zbývá ještě takový travers a jsem na silnici. Jsou tu dokonce i nějací lidi. Pak pokračuju dál po stezce. Prve je to rovina nebo i do kopce. Pak je mírné klesání na takové náhorní plošině ve výšce asi 700. A pak začne brutální klesání k pobřeží. Valím dolů. Sleduju vertikální rychlost a snažím se, aby to bylo aspoň přes tisíc m za hodinu. Po cestě potkám nějaké turisty, vesměs asi starší Němce. 

Jsem dole ve vesnici. Je čtvrt na 3 a já přemýšlím, co budu dělat. Mám za sebou teprv 20 km. Další etapa je 15 km a vede do La Damy. Jenže tam nic není. Žádné ubytko. Tak se nakonec rozhoduju to zabalit už tady. Však mi trocha odpočinku prospěje. 

Ubytuju se v hotýlku (paní mě po telefonu instruuje, kde je schovaný klíč od recepce). Chvíli si dám oraz a asi v 16:30 se vydám na pláž. Docela to tu žije! Tolik lidi pohromadě už jsem dlouho neviděl!

Vykoupu se v oceánu. Je kupodivu celkem teplý. Ale moc dlouho tam nevydržím, protože jsou dost velké vlny a moc se v tom nedá plavat. 

Pak vegetuju na lavičce, čtu si a tak. Něco nakoupím v samošce a pak se pomalu vydám zpět. Slunce už je nízko. Než se převleču do teplejšího, tak mezitím zapadne. 

Vydám se do restaurace tady poblíž. Mají terasu s hezkým výhledem. Dám si grilovaného tuňáka. Je trochu suchý, asi z mrazáku. 

Večer kouknu na HBO Go a pak jdu asi v 10 spát. 

21 km, stoupání 1439 m. Celkem 60 km. 

Napsat komentář