NZ: Den 67 – Hidden Falls Hut – McKerrow Island Hut

NZ: Den 67 – Hidden Falls Hut – McKerrow Island Hut

Čtvrtek 8. února 2018
D+L vstávají po šesté a když já vstanu po sedmé, tak už jsou pryč. Snídám, pak se pokusím trochu spravit botu – pod levým palcem už není podrážka a bojím se, že brzo začnu šlapat přímo na holý palec. Zkouším tam nalepit ducktape a pak to přišít k botě, ale vůbec to nejde. Jehlu ještě propíchnu dovnitř, ale ven je to bez šance. Tak zůstanu jen u pásky, ale vydrží to jen pár km a pak se to úplně odlepí. No, tak snad to ještě těch 50 km vydrží.

Vyrážím v 8:30. Prvních 12 km k Lake Alabaster Hut je stále ještě krásná stezka. Po cestě potkávám prve Němce, pak český pár – jsou od Ostravy a Prostějova, ale žijou v Brně. Nakonec potkám australský pár, jdou na Demon Trail Hut, kam já taky mířím – k Alabaster Hut je to trochu zacházka bokem.

Po cestě potkávám luxusní lodge.

Na chatu dojdu asi za 2:15. Je to obří moderní chata. Nikdo tu není, akorát věci jednoho borce, co si udělal denní výlet na McKerrow Island Hut.
Dávám svačinu a pak pokračuju kilometr zpět až na rozcestí a pak směrem na Demon Trail Hut. Prý 5 hodin. A McKerrow Island Hut je 3,5 hod.

Po chvíli opět potkávám Australany. Zdá se, že jdou hrozně pomalu. Stezka je tu už mnohem obtížnější než předtím, ale celkem mě to baví. Většina je dokonce docela rovná. Dojdu k odbočce na McKerrow Hut a říkám si, že půjdu raději tam. Má to sice být stará chata, ale snad to bude Ok. A třeba ji budu mít jen pro sebe.
Je to ještě 20-30 minut a ke konci se musí přebrodit řeka – ten ostrov v názvu chaty totiž tvoří dva přítoky do jezera McKerrow.

Jsem u chaty. Je asi 3/4 na 2. Koupu se v jezeře, peru oblečení. Je tu hodně sandflies a bohužel i uvnitř chaty, protože dveře úplně nedoléhají na futra.
Po hodince či dvou přijde Němka ve středních letech Ester. Jde ze severu. Byla až v zálivu u moře – Martins Bay. Tam jsem původně chtěl taky, ale nakonec jsem vyměkl, mj. kvůli botám a nedostatku jídla.
Dáváme si šlofíka, ale trochu nás otravujou sandflies.
V 5 přijdou Australani. Nakonec si to rozmysleli a šli taky pouze sem místo Demon Trail Hut. Ale je 5 hodin!! Co tak dlouho dělali?!
Píšu blog a teď je 18:15, čas na večeři!
Kolem deváté se ukládám ke spaní a mám obavy ze sandflies. Rozhoduju se, že bude jistější spát ve stanu. Postavím ho před chatou. Problém je, že ačkoli se snažím být rychlej, jakmile vlezu do stanu, tak je tam se mnou asi 100 sandflies. Musím je jednu po druhé zabít. Pak mám konečně klid. Zvenku na stan útočí stovky tohoto krvelačného hmyzu. Zní to jako mrholení, což je příjemný zvuk, ale ne když člověk ví, že jsou to sandflies. Přestane to asi o půl jedenácté.

23 km, stoupání 315 m. Celkem 1975 km. 

Napsat komentář