Alpy 2021: Den 7 – Lago Ritom – Airolo

Alpy 2021: Den 7 – Lago Ritom – Airolo

Pátek 23. července 2021
Moc se mi nechce, ale vstanu asi tak v 7. Noc kupodivu byla teplá. Balím a snídani nechávám na později. 
V 7:38 vyrážím. A právě včas, protože po pár minutách potkám pár rybářů, kteří jdou proti mně. 
Dojdu k přehradě. Něco se tu staví. Zahájím sestup do údolí. Prve mám pocit, že to koleno celkem zvládá. Na lavičce s výhledem a lednem dávám snídani. 
Pak pokračuju dál nad údolím směrem na západ do Airola. Stezka někdy jde po silnici a někdy kousek pod ní. Zrovna v jednom takovém místě jsem podcházel dráhu zubačky a vodní potrubí. Byl tu travnatý plácek. Tady by asi šlo kempovat – do vesnice pro vodu asi jen 500 m a krom turistů tu asi nikdo nemá důvod chodit. Ale pokračuju dál. 
Kus nad městem stavím a studuju, kde se ubytuju. Dnes ještě má být pěkně, tak by to chtělo kemp. Jeden je o kus níž v údolí. Sjedu tam busem. 
Před polednem jsem konečně ve městě. Bylo to asi 10 km. Nakupuju v Coopu. Beru všechno, co je před projitím slevněné na 50 % – Caesar salát, sýr, krevety v nálevu, čokoládu… A k tomu lokální piva z minipivovaru, ty slevněný nebyly. 
Pak jdu na nádraží a po cestě kupuju zmrzku. Pak za pár minut už jede bus. Cesta trvá 30 minut. Od zastávky je to pak asi 10 min pěšky. Takže někdy o půl druhé jsem v kempu. 
Mají tu bazén, ale jinak moc vybavení nejsou. Například tu není lednička, tak si dávám věci k majitelům do jejich lednice. A taky tu nejsou stromy a stín. A posezení všechno tak nějak patří k jejich restauraci. No ale nějak si poradím. 
Vyřizuju kancelářské věci, přepírám oblečení, suším, chladím pivo v kýblu s vodou. Pak jím. Večer telefonuju s našima a pár dalšíma lidma. Spát jdu v 10. 
11 km, stoupání 142 m. Celkem 205 km. 

Napsat komentář