Pěvecký sbor

Pěvecký sbor

Dneska jsem byl podruhé na zkoušce sboru. Tentokrát mám o dost lepší dojem než minule. To, co zpíváme, se mi začíná líbit. A další věc, začínám tam poznávat nějaké lidi, což je super, protože jinak tu sice znám spoustu lidí, ale jen málo Finů – většinou jsou to ostatní zahraniční studenti. Dneska s náma zkoušel i ten druhý sbor, se kterým budeme mít na konci března dohromady ten koncert (a ještě s orchestrem).

Průběh zkoušek

Pár zajímavostí z průběhu zkoušek. Dirigent jede přes mrtvoly, ne jak pan Vajda z našeho sboru v Brně. Každou skladbu nejprve projede celou bez ohledu na chyby a když pak vidí, že nám něco fakt nejde, tak to vezme znovu. Možná je to tím, že je to pro nás všechno nové, a později to bude vypadat jinak. Ale já jsem zvyklý, že i když děláme nové věci, tak se jede po malých kouskách. Tady jsme hned na první zkoušce prošli skoro celý program našeho koncertu. Jiný kraj, jiný mrav.

Další odlišností je přestávka – na každé zkoušce je asi půlhodinová přestávka, na kterou vždycky skupina lidí připraví občerstvení – nějaké sušenky, pečivo, káva a čaj. Taky na mě dojde řada. Ale je to příjemné.

Pokud vás zajímá, co že to zpíváme, tak vězte, že je to Sacred Concert od Duka Ellingtona. A pokud si to chcete i poslechnout, tak tady si můžete stáhnout jednotlivé mp3:

Napsat komentář