Den čtvrtý

Den čtvrtý

Je sice neděle dopoledne, ale píšu o včerejšku, takže tak. Jestli budou všechny víkendy takhle pohodové, tak se máme na co těšit.

Ve 13 hodin jsme měli mít sraz před bytem Giacoma a pak byla v plánu procházka k jezeru. Ráno mi ale napsal Giacomo na skype, že jestli chci ochutnat jeho italskou kávu (Lavazza), tak mám přijít ve 12:50. Byla opravdu dobrá. Pak přišlo několik dalších lidí a vydali jsme se k jezeru. Nebyli jsme ale všichni z předchozího dne (kde jsme se domluvili), protože někteří ještě spali. Od jezera jsme se vrátili asi ve 4 a rozhodli jsme se, že se společně najíme, tentokrát u Kasii. Každý něco donesl a všichni jsme si pochutnali. Já jsem vzal obě svoje pizzy, takže dneska nemám co jíst, ale to není problém, protože dneska pořádá Giacomo další party a určitě udělá nějaký těstoviny. Tady jsou fotky:

Warmup party

Na šestou jsme všichni jeli do města na předvoj večerní párty. Dorazili jsme do baru Praha, kde už bylo tak možná 20 dalších mezinárodních studentů. Točí tam české pivo, jak můžete vidět na fotkách. Pivo stálo €4,90, celkem dost. Seděl jsem tak trochu bokem, protože jinde nebylo místo, bavil jsem se s Mariem z Mexika a najednou se s námi začal bavit jeden starší manželský pár z Tampere. Ptali se, co tam slavíme. Tak jsme se dali do řeči. Byli milí, říkali, že jsme tu opravdu vítaní. Mario, jedna z tutorek, nás potom začala nahánět, že se jde o dům dál.

Druhý podnik byl bar Passion. Dost se mi to tam líbilo a navíc pivo stálo „jen“ €2,50, takže věřím, že se tam ještě někdy vrátíme.

Pak jsme šli do nějaké irské hospody, točili tam Guiness, ale nedal jsem si nic. Seděli jsme u jednoho baru a tak nějak tam nikdo nebyl (žádná obsluha), tak jsem byl bez ničeho. Byl tam ale počítač přímo přede mnou, a jelikož jsem těsně před odchodem do města dal na internet fotky z odpoledne, tak jsem je hned lidem mohl ukázat. Ach ta moderní technika 🙂 Pro úplnost, pivo stálo asi €5.

Poslední zastávkou před Yo-Talo Party byla jedna hospůdka na hlavní ulici. Kupodivu tam bylo úplně prázdno, tedy dokud jsme nepřišli my, bylo nás opravdu hodně. Pivo Karjala stálo €3,90.

Yo-Talo Party

Asi kolem 10. hodiny večerní jsme dorazili na místo určení. Yo-Talo je více méně studentský klub. Zezačátku tam moc lidí nebylo, ale to je normální. Čím později bylo, tím více lidí přicházelo. Chvíli jsem se tam bavil s jedním Němcem a zjistil jsem, že se rok učil v Praze česky a v Tampere byl jen teď na svátky za svojí holkou, kterou je shodou okolností Maria, tutorka, která nás celý večer vedla. I ona trochu umí česky a oba milou Česko. No není to super příběh? 🙂 Taky jsem potkal další Češku. Je to někdy legrace, když se člověk s někým seznámí, mluví spolu anglicky a najednou zjistí, že jsou oba Češi. A ještě něco, Jamie z USA miluje Lost (Ztraceni) stejně jako já, takže až budou k dispozici nové díly (někdy v únoru), tak se budeme spolu určitě dívat. Všechny fotky z párty zde:

To je vše, dovidenia.

Napsat komentář