Den druhý

Den druhý

Dnešní den byl mnohem pohodovější než ten včerejší. V 9:15 jsem byl ve škole, pak jsme si poslechli pár prezentací různých organizací při univerzitě, pak byl dobrý oběd, pár dalších prezentací a poté jsme jeli autobusem (vlastně dvěma) na okružní jízdu městem. Bohužel z této akce nemám skoro žádné fotky, protože bylo dost škaredě a navíc přes špinavá okna toho moc nebylo vidět. Ale aspoň nějaké fotky jsem přidal sem:

A co bylo dál? Asi o půl 4. nás vyhodili v centru a šli jsme něco nakupovat – každý potřeboval něco, takže nám to nakonec zabralo asi 2 a půl hodiny. Poslední zastávka byla Lidl. V Brně je máme samozřejmě taky, ale nikdy jsem tam nenakupoval, nemám ty obchody rád. Ale tady jsou prostě ceny trošku jiné, takže si to člověk rozmyslí…

Studenti

Často tu mluvím v 1. osobě množného čísla, ale ještě jsem se nezmínil, o kom to vlastně mluvím, takže se pokusím vám říct, s kým trávím zatím nejvíc času. Moji tutoři jsou Riki a Kimmo, ti s námi chodí často. Pak je tu Xanthoula z Řecka, Katelyn ze Západní Virginie (USA), Giacomo z Říma, Eva a ještě jedna holka z Rakouska, Carlo a další borec z Itálie, jedna holka z Jižní Korei, jeden Mexikánec, dneska s námi ještě chvíli šla Katie z Tennesse (USA) a to by asi bylo všechno. Pak je tu samozřejmě spousta dalších lidí a není problém se s kýmkoli seznámit, proto tu taky jsme, že? Nebo vlastně pardon, jsme tu kvůli studiu 😉 Včera jsem potkal dva Čechy – Petra a Pavla. Jeden je z Jablonce a jeden z Hradce Králové. Tihle dva sem jeli autem a navíc jen jeden z nich má řidičák, blázni! Dneska jsem potkal dalšího Čecha, ale o moc víc jich tu už asi nebude. Dál znám taky nějaký Poláky a někoho z Ukrajiny a z Lotyšska. Každopádně tu všichni teprv začínáme, tak uvidíme.

A jedna perlička na závěr. Jak můžete vidět na fotkách, byl jsem se dneska podívat do jednoho obchodu Apple. Přišel jsem tam a zeptal jsem se mladého borce za pultem, jestli si můžu vyfotit pár obrázků. Říkal, že se musí zeptat šéfa, tak jsem mu hned řekl, že jsem z České republiky a že jsem fanoušek. A víte, co on na to? Že v Brně studoval 4 měsíce na VUT! No není ten svět malý? Říkal, že je tu v Tampere víc takových lidí, tak jsme si vyměnili Skype ID a možná někdy někam zajdem.

Napsat komentář