CWT: den 1 – Fort William – Invergarry

CWT: den 1 – Fort William – Invergarry

Pondělí 26. září 2022
Noc je celkem teplá. Až někdy nad ránem zapínám pořádně spacák. Před sedmou se začínají probouzet sousední karavany, tak v 7 vstávám taky, ačkoli se mi nechce. V noci i ráno střídavě pršelo. 
Jdu prve do umívárky vyčistit zuby a najít zásuvku. Ta tam není, ale naštěstí jednu nakonec najdu na venkovní zdi domu, kde je recepce (zatím zavřená). Dávám dobít powerbanku. Moc nechápu kempy, kde není nikde zásuvka. Není tu ani žádná kuchyňka nebo místnost na sezení. Za co si tedy platím? (Stálo to 18 liber.) Jen za to, že jsem na posečeném trávníku a že si můžu doplnit vodu a dojít na záchod? To je trochu málo!
Vracím se ke stanu, snídám, balím. Stan je pěkně mokrý. 
image0.jpeg
Vyrážím 8:22. Pokračuju dál po silnici a po pár km se napojím na stezku Great Glen Way, která vede podél kanálu Caledonian Canal. Prvních 9 km jdu po štěrkové cestě přímo vedle kanálu. Je to trochu monotónní. V 9:08 mě předjíždí loď s turisty, což přináší rozptýlení, ale ne na dlouho. 
image1.jpeg
Počasí je proměnlivé. Občas vysvitne sluníčko, pak se zamračí a začne pršet a takto se to různě střídá. 
image2.jpeg
V 10:20 dojdu k místu, kde stezka vede přes most na druhou stranu. Teď už nepůjdu přímo u vody. Vystoupám po hezké stezce trochu výš a pak traverzuju v lese nad vodou. Objevují se ostružiny a budou mě provázet po značnou část dne. Občas zastavím a chvíli se pasu. Kvalita je různá, ale vždycky něco najdu. 
image3.jpeg
image4.jpeg
image5.jpeg
V 11 se vracím zpět k vodě. Tato část je fajn. Pak se napojuju na malou silnici a po pár km konečně stavím na svačinu, mám už za sebou 18 km. Asi jsem se dobře nasnídal, že jsem to vydržel až sem. 
image6.jpeg
Dávám si coleslaw s kaiserkou a sendvič a banán. A čokoládu. 
Před 12. pokračuju dál. Teď mě čeká 7 km po štěrkové cestě v lese nad jezerem. Není to moc záživné. Lesáci tu kácí les, tak musím pár minut čekat. Zrovna se rozprší.
image7.jpeg
Potkal jsem víc skupin cyklistů a teď i skupinu na koních. 
image8.jpeg
image9.jpeg
image10.jpeg
image11.jpeg
Ve 14:30 zase sejdu dolů k vodě. Dojdu ke konci jezera. Pokračuje zase jen kanál. Jsou tu vodní zdymadla a potkávám skupinu z lodi, co mě ráno předjela na lodi – parkují hned vedle. 
image12.jpeg
Chodník je teď zase celkem fajn. Ve 4 dojdu na další silnici. Tady se kanál mění v loch. 
Dávám pauzu na molu kousek před silnicí. Suším stan. Když se sbalím k odchodu, tak akorát začíná zase pršet.
image13.jpeg
image14.jpeg
Pokračuju dál. Stezka mě vede po štěrkové cestě vzhůru nad silnicí a po pár km zase zpět dolů. Na silnici zatočím doprava a jdu 700 m zpět – do hostelu. Zabookoval jsem si ho pár km zpět a jsem celkem rád. Nejde se mi už dnes dobře. Dlouhé roviny mi nedělají dobře. A navíc je teda celkem kosa. Snad se další dny aspoň trochu oteplí. I když kosa už asi prostě bude, podzim je tu. 
V hostelu budem dnes celkem 3, takže je tu klídek. Mají to tu hezké a prostorné. 
image0.jpeg
image1.jpeg
Dávám sušit stan, pak sprchu, pak čaj a sušenky. A pak úřaduju a píšu blog. Pak se trochu bavím s kolegou výletníkem. 
Teď je 8 a mám hotovo. Asi ještě trochu něco pojím, pak si počtu a půjdu spát. 
A tak to taky dopadlo a spát jsem šel kolem desáté. 
37 km, stoupání 488 m. 

Napsat komentář