Alpy 2021: Den 12 – Simplon Hospiz – Saas-Grund

Alpy 2021: Den 12 – Simplon Hospiz – Saas-Grund

Středa 28. července 2021
Snídaně je domluvená na 7. Nahlásilo se nás na ten čas víc, ale když přijdu do jídelny, jsem tu sám. Čekám, jestli mi někdo donese něco k pití. Nakonec zjišťuju, že si mám jít sám načepovat z várnice. 
Chci zaplatit, ale na recepci nikdo není. Tak tam nechávám obálku s penězi. Čekat se mi nechce. 
Vyrážím v 8. Venku je pěkně hnusně. Mlhavo a mrholí. Nasazuju bundu. 
Prve jdu asi 2 mírně z kopce a pak začíná souvislý, ale ne moc prudký kopec. Nastoupám asi 400-500 m. Počasí se horší. Začne pořádně pršet a do toho foukat. 
Je mi zima a křehnou mi prsty. Ale rukavice se mi nechce vytahovat. Takže asi dobře mi tak. 
V 9:20 jsem v sedle. Moc se to nelepší. Je to škoda, protože teď následuje travers pořád okolo 2200 m. Ale co nadělám, pokračuju dál. 
No ale někdy po desáté se mi aspoň otevírají nějaké výhledy, paráda. Je to fakt hezká cesta – na mapě to vypadalo njdně, že půjdu pořád rovně ve svahu. Jdu teď podél vodního kanálu. 
Zhruba v poledne už se dostanu nad údolí Saas – v něm dnes skončím. Jdu po Gspon hohenweg. Je to opět hezká cestička nás údolím, mírně nahoru a dolů, a dokonce začlo svítit slunko! Bomba! Konečně jsem se rozehřál!
Párkrát se zastavuju a kochám – i nějaké ty výhledy nakonec jsou. 
Asi v 16:45 začne definitivní sestup a v 6 jsem dole v supermarketu. Něco nakoupím a pokračuju ještě kilometr do kempu. Je tu velký zájezd s Kudrnou. 
Stavím stan, dávám sprchu, večeřím, píšu blog. Dnes bude chladná noc. Teď je po deváté a asi půjdu pomalu do spacáku a spát. 
39 km, stoupání 1411 m. Celkem 361 km. 

Napsat komentář