Kanáry – úvod

Kanáry – úvod

Pro návštěvníka z budoucnosti nejprve krátký úvod. Píše se rok 2021 a celá země je již druhým rokem ochromena pandemií. Minulý rok to vypadalo, že touto dobou už budeme mít nejhorší za sebou a budeme žít pouze s mírnými omezeními. Realita je bohužel jiná a Česká republika je momentálně v nejtěžší situaci od začátku krize. Nejnovější zpráva je, že od 1. března se omezí pohyb osob mezi okresy. Apokalypsa je za rohem.
Před pár dny jsem si četl rozhovor s nějakým sociologem. Redaktor se ho zeptal, jestli jsou některé skupiny obyvatel koronakrizí zasaženy víc než jiné. Odpověď byla, že se to takto nedá říct, že zasaženi byli všichni, akorát každý jinak. Někdo přišel o práci a je ve finanční tísni. Někdo byl zvyklý cestovat, ale to teď moc nejde. Obojí je náročné na psychiku.
A tím se dostáváme ke mně. Letos to bylo poprvé od roku 2015, co jsem kolem Vánoc nikam nejel. Cestovat v této situaci někam daleko mi dlouho připadalo nerozumné. A vlastně se na tom moc nezměnilo. Jenže už je to dlouhé! Už bych někam jel! Kanárské ostrovy byly mým favoritem od začátku – pokud chce člověk v zimním období někam do tepla a přitom zůstat v EU (protože jinam to moc nejde), moc jiných možností není (leda ještě některé ostrovy v Karibiku, anebo třeba Reunion).
A tak jsem si na přelomu roku koupil levnou letenku na únor s Ryanairem z Vídně na Tenerife. Moje radost ale dlouho netrvala – Ryanair po několika dnech všechny lety na této lince zrušil. Prý je donutily okolnosti. Doteď jsem nezjistil, co se stalo – Wizzair na této trase létá dál. Takže co teď. Už jsem byl nastavený na to, že pojedu. Takže jsem nakonec koupil předraženou letenku s ČSA/Smartwings z Prahy.
Plán byl takový, že jedu na 10 dní a (jako obvykle) chci hlavně chodit. Mým hlavním cílem byl ostrov La Gomera, který je asi hodinu trajektem z Los Cristianos, což je blízko letiště. Tam si pochodím a tak za 5 dní se vrátím zpět na Tenerife a ještě si projdu stezku GR131 skrz ostrov, kterou jsou před 2 lety vynechal. Na konci mi možná zbyde pár dní na relax někde u vody.
Jak se blížil termín letu, tak jsem začal uvažovat o tom, že bych na Tenerife mohl ještě zůstat třeba 2 týdny a pracovat odtud. Mohl bych si půjčit kolo a po práci jezdit na projížďky. Nakonec to vypadá spíš na 4 týdny. A kolo si beru svoje.
{CAPTION}

Napsat komentář