Te Araroa: Den 16 – St. Arnaud – Upper Travers Hut

Te Araroa: Den 16 – St. Arnaud – Upper Travers Hut

Úterý 19. prosince 2017
Ráno nikam nespěcháme. Vstávám v 7 a pomalu snídám. Vyrážíme v 8:30. To není zase tak zlé. Venku je zamračeno a docela zima a fouká. Dost rozdíl oproti posledním dvěma týdnům. Ale pořád je to Ok v tričku (aspoň pro mě).
Bude to dneska pohodová cesta. Prve podél jezera a pak pořád dál podél řeky. Pořád je to rovinka a fakt hezká cesta. Bavíme se, tak nám to utíká rychle. Asi za 2 hodiny dojdeme k první chatě. Uvnitř jsou nějací lidé, které David a Lauren znají, tak se s nima chvíli bavíme. Pak pokračujeme dál. Počasí je úplně ideální – docela zamračeno, místy vysvitne slunko.
Zhruba v 1 si dáme obědovou pauzu u řeky. To máme za sebou asi 20 km. Pak je to ještě asi 6 km k další chatě. Pořád to ještě skoro nestoupá.
Teprve poslední úsek k naší cílové chatě je bič do kopce – musíme vystoupat asi 500 m, tak to dá trochu zabrat. Ale fakt se nám dneska jde dobře.
Dojdeme na chatu v 16:30. Jsou tu zatím dva páry ve středních letech. Chata ne prostorná. Je tu prostorná kuchyň a dvě oddělené ložnice. V každé místo pro 10 lidí.
Je tu docela chladno, asi 18 stupňů uvnitř. Tak si rychle vařím nudle. Pak začne pršet. A pak v dešti přichází 2 americké páry. Takže je nás tu nakonec 11. Tak akorát. Bavíme se o všem možném, plánujeme zítřek a v 9 se odebereme do postele.
31 km, stoupání 1039 m. Celkem 475 km. 

Napsat komentář