Te Araroa: Den 0 – Wellington

Te Araroa: Den 0 – Wellington

Neděle 3. prosince 2017
Když jsem před polednem dorazil do hostelu (YHA Wellington), dozvěděl jsem se, že check-in je až ve 2. Takže jsem si odložil zavazadla, převlíkl se do kraťasů a vypravil jsem se na průzkum města.
Původní plán byl, že tu přespím 2 noci a v úterý ráno vyrazím konečně na pěší tůru. Potřebuju zařídit pár věcí a říkal jsem si, že v neděli to bude problém. Hlavně jde o permanentku na chaty (DOC Hut Pass). No ale nechce se mi tu tvrdnout tak dlouho. Třeba by to nějak šlo zařídit i dneska.
Prochazím se po břehu u vody a v okolí. Mají to tu moc hezký. Chtělo by to něco na jídlo. Uff, ty ceny. Burger 10-12 NZD (1 NZD = 15 Kč). To by ještě šlo, pokud by byl dobrej. Ale pivo za 9 NZD! Nakonec jsem protentokrát skončil v KFC na menu za 6,90.
Ve 2 se ubytovávám. Hezkej hostel. Hodně prostoru, dobrý zázemí. Akorát trochu moc velký a neosobní. Každej se stará o svůj business. Já jsem navíc po té dlouhé cestě šíleně unavenej, tak mám náladu pod psa. Jenže pokud chci zítra vyrazit, tak si musím ještě dneska namyslet a nakoupit jídlo. Je to utrpení, strávím v supermarketu víc jak hodinu.
Na recepci nakonec kupuju roční permanentku a zároveň k tomu v podstatě zadarmo dostanu členství v klubu YHA (síť hostelů v NZ), tak to se asi bude hodit. Přes mobil si taky kupuju novej lístek na bus zítra ráno.
V 6 se uložím do postele s tím, že definitivně se dobalím ráno.

Napsat komentář