Such a perfect day

Such a perfect day

Dneska je nádherně, fakt jo. Sluníčko svítí, ok, ptáčci nezpívají, ale i tak je to nádhera. Ráno jsme šli do muzea, což zase tak zajímavé nebylo, ale pak jsme se trochu prošli kolem řeky a to se mi líbilo víc, protože je dneska opravdu krásně. Podívejte se sami:

Brno je Brno

Představte si, co se mi stalo teďka někdy v týdnu! Jel jsem takhle autobusem někam do centra, byl jsem v přední části autobusu, sledoval jsem cestu a najednou jsem si uvědomil, že se mi stýská po brněnských ulicích! Víte, všechny ty křižovatky a semafory, které jsem byl zvyklý míjet každý den. Nebo kopec k dětské nemocnici a pak zase dolů k cejlu. Ale jsem rád, protože jsem si aspoň uvedomil, kde je můj domov – je to Brno, navždy a nikdy jinak! Troufalé tvrzení? Možná.

Poprvé v klubu Be-Bob

A teď trochu z jiného soudku. Ve středu jsem byl poprvé v klubu Be-Bop. Každou středu tam mají takovou akci, že člověk zaplatí €4 za vstup a pivo pak stojí jen 50 centů. Když jsem tam dorazil, byl jsem plný energie, ale později mě to přešlo a nebylo mi dobře, tak jsem se rozhodl si vzít taxi. Poprvé a doufám, že se to moc nebude opakovat. Stálo €16,80. Kdybychom jeli 4, tak už se to dá, ale pro jednoho je to dost. Fotky zde:

Ve středu bylo náhodou taky hezky, tak jsem se po cestě do školy rozhodl, že zkusím vystoupit někde dřív a vyfotit pár fotek. Tuto:

Sbor

V úterý jsem byl poprvé na zkoušce sboru. Jsem z toho trochu rozpačitý. Uvidíme. Následující 2 měsíce budeme zkoušet jednu věc, a to jazzovou mši s orchestrem od Duka Ellingtona. Na první poslech mi to přijde až příliš moderní a spousta disharmonie. Dostal jsem cd s nahrávkou, podle které se to můžu učit. Poslechl jsem si to a z té nahrávky to zas tak špatně neznělo, takže to třeba nakonec bude v pohodě. Každopádně příští týden na zkoušku nejdu, protože je Sauna Evening 🙂 Co se týče složení sboru, tak je tam celkem převaha holek, ne jak u nás v Brně. Kluků je nás tam tak 10, maximálně 15. A řekl bych, že kvalita ženské části celkem značně převyšuje kvalitu mužské části. Koncert máme 30. března v jednom kostele v Tampere a pak někdy na začátku dubna v Nokii (to je město).

Všimli jste si retrospektivní kompozice? Musí být nějaká změna, ne?

Napsat komentář