Kanáry – den 9

Kanáry – den 9

Neděle 7. března 2021

Ráno vstanu, nasnídám se, sbalím se a po 8. vyrazím. Dnes to bude krátké. Z výšky zhruba 450 m sejdu dolů až k moři do Puerto de la Cruz a pak podél pobřeží až do Los Realejos, kde budu dalších pár týdnů bydlet v pronajatém bytě.

Jde to hladce. Někdy po půl deváté přecházím velkou silnici a při pohledu zpět vidím na obzoru Teide. Ještě pořád je na něm trocha sněhu.

Cesta po pobřeží je fajn. Je tu hezká promenáda. Lidí je málo, všechno je tu takové ospalé.

Pak procházím kolem pláže, kam budu chodit několikrát týdně. Je to na okraji Puerta, blízko Loro Parku. Jsou tu hlavně místní.

O něco později přicházím ke stezce po útesech, která je stále oficiálně zavřená – bylo to tak už před dvěma lety, když jsem tu byl. Ale nikdo to neřeší, všichni tudy chodí – jak turisti, tak místní. V následujících týdnech tudy půjdu mockrát – je to nejkratší cesta, jak se dostat z mého příbytku do Puerta.

Na konci stezky pak už zbývá jen vyšlápnout si asi 100 výškových metrů k mojemu domu. Má 3 patra a můj byt je až nahoře s terasou.

Moje terasa

Ubytuju se a tímto moje dovolenková část pobytu na Kanárech končí. Od zítřka začnu normálně pracovat.

Jsem rád, že jsem se podíval na La Gomeru. Zatímco v roce 2019 mi ty scenerie přišly všechny úplně dechberoucí, teď už mi to přišlo celkem normální, ale to je asi přirozený vývoj, člověk si zvykne na všechno. Celkem jsem za 9 dní ušel 240 km. To není nic mimořádného, ale byl to hezký výlet.

10 km. Celkem 240 km

Napsat komentář