Te Araroa: Den 30 – Lake Tekapo

Te Araroa: Den 30 – Lake Tekapo

Úterý 2. ledna 2018
Vstávám v 6:30. Ve stanu dělám snídani a pak balím. Když asi v 7 vylezu ze stanu, tak D+L zrovna odcházejí a Frances je už pryč. To jsou teda věci. Mně se podaří vyrazit v 7:50.
Čeká mě 11 km po štěrkové cestě kolem jezera a pak ještě 3 km už po pěšinách až do městečka Lake Tekapo. Jde to rychle, občas projede nějaké auto a zůstane za ním oblak prachu. Naštěstí mírně fouká směrem ode mně. Poslouchám Stinga.
Za hodinu ujdu 5,85 nebo tak nějak. Takže ve městě jsem za 2,5 hod, hurá. Je to mnohem víc turistické, než jsem si dokázal představit. A těch Číňanů všude! Některé autobusy mají na sobě jen čínské nápisy.
A teď zásadní otázka: kde se ubytuju? Jeden hostel je zavřenej, druhej je plnej. Pak je tu Holiday Park 1 km vedle. Volám Frances a ta mi říká, že je tam, ale ještě neví, jestli budou mít místo v dormitory. Jdu tedy prve nakoupit do Four Square. Tam potkám D+L, prý nic nenašli, všude je plno, půjdou taky do Holiday Parku. Pak potkám Frances. A pak vidíme, jak do obchodu vchází Luke. Ano, pokud se s někým chceš potkat, supermarket je sázka na jistotu.
V 11:45 jsem na recepci Holiday Parku, ale pořád ještě neví, jestli budou mít volnou postel. Jinak bych kempoval. Tak si na mě vzali číslo a poslali mě pryč. Tak jsem šel zpět do města a koupil ještě trochu jídla – snad nebudu mít zase příliš jako posledně!
Pak mi zavolají, že mají místo. Hurá! Bude se mnou na pokoji i Frances. Ale z nějakého důvodu D+L mají jen kemp, takže jsou o kus dál – pro ně prý postel nebyla.
Odpoledne nějak rychle uteklo. Odpoledne jsme se šli vykoupat, bylo to dost studený, ale osvěžující, stejně jako včera. A pak jsme šli ještě jednou do města, ale já jsem se pak vrátil, protoze hamburger za 22,5 NZD je na mě opravdu příliš. Číňan vedle měl fish&chips za 13, ale tam se mi zase nechtělo čekat 20 min. Takže jsem šel zpět, vzal si svoje jídlo a šel vegetovat do TV Roomu k D+L.
Teď je 21:50 a jsem zpět v naší jídelně. Je tu živo. Za chvíli se přidá Francis.
Mimochodem, sice toto byl nearo (near zero) day, ale stejně jsem nakonec nachodil asi 32000 kroků, hlavně tím, že jsem šel 5x ten kilometr mezi kempem a městem.
15 km, stoupání 107 m. Celkem 932 km. 

Napsat komentář