Te Araroa: Den 5 – Paekakariki – Ohariu Valley

Te Araroa: Den 5 – Paekakariki – Ohariu Valley

Pátek 8. prosince 2017
Vůbec se mi nechtělo vstávat. Cítil jsem se hrozně rozlámaně. Vstal jsem až 6:30. Kupodivu tentokrát stan nebyl skoro vůbec mokrý, jen trochu vchodové dveře.
Vyrazil jsem asi v 8:15. Prve 2 km k ulici s obchody – tady jsem byl už včera. Říkal jsem si, že bych si mohl něco koupit. Ale všechno mi přišlo hrozně drahý. Koupil jsem si Twix za 1,90.
Následoval úsek zvaný Paekakariki Escarpment Track. Prý jedna z top věcí na TA. No nevím. Je to cesta vysoko nad pobřežím a nad železnicí a rychlostní silnicí. Takže je tam hluk od aut. Je tam hodně schodů a 2 visuté mosty. Jako docela hezký, ale žádný terno. Má to asi 10 km.
Dál jsem pokračoval po cestě paralelně s jinou velkou silnicí – taková asfaltová cyklostezka. Docela to bylo úmorný.
Mělo to možná 7 km, než se došlo do dalšího městečka, kde se šlo pořád po chodníku podél železnice a silnice. Pak dál kolem parku, kde jsem si dal pauzu. Dále projdu kolem lanového centra.
Teď už jen přejdu po obřím mostě přes velkou silnici a hurá, jsem v Porirua. Je tu takový mega centrum se samýma obchodama.
Stavuju se v Countdownu a kupuju příliš mnoho jídla. Trvá mi ta pauza zase šíleně dlouho.
Pokračuju přes město až ke kempu Elsdon. Rozhoduju se jít ještě dál. Začíná tu stoupání 400 m na Colonial Knob. Je to makačka, tak raději abych zabral a měl to rychle za sebou. Nahoře hodně fučí. Je to totiž celé odkryté.
Pak už jen lesem jdu dolů a když skončí les a začne silnice, tak to zapíchnu u Allena. V poznámkách je napsané, že se u něj dá kempovat. Je to zajimavej chlapík. Je mu aspoň 70 a je asi ze Singapuru (aspoň jeho sestřenice s manželem, kteří tam byli na návštěvě, byli ze Singapuru). Měl tam taky jednoho mladého Francouze na WWOOFing. Pán byl milej. Říkal, že hraje na varhany v metodistické církvi. Všude bylo spousta krámů, ale taky kytek. A domeček postavený na stromech. A několik altánků. A venku měl kazeťák, na kterém hrálo rádio s vážnou hudbou. Jo a spz jeho auta byla B TOVEN.
Jako obvykle ten večer hrozne rychle utekl. Prve jsme šli kácet nějaké větve. Pak jsem si uvařil, pak sprcha, pak jsem se bavil s hosty a najednou se stmívalo a byl čas jít spát.
37 km, stoupání 1169 m. Celkem 143 km. 

Napsat komentář