Kanáry – den 6

Kanáry – den 6

Čtvrtek 4. března 2021
Někdy před sedmou otevřu oči a koukám, že obloha se barví do oranžova. Hurá, je tu ráno! Čekám na východ slunce, ten přijde někdy v 7:35. Moc se mi nechce ze spacáku ven. Nakonec vylezu ven a vlastně ani není moc kosa.
Vyrážím v 8:45. Zbývá mi jen sejít do města San Sebastian – asi 400 výškových metrů. O půl desáté jsem v centru. Slunko peče. Sednu si někam do stínu na lavičku a doháním blog. Pak volám Vaškovi a domluvám se, co dál. Pojedu co nejdřív na Tenerife. Ale trajekt v 11 mi ujel a další jede až v 16:30. Pak mě napadne se podívat, kdy jezdí katamarán společnosti Fred Olsen. Jede ve 14 hod, tak tím pojedu. Místo 35 eur stojí 42, ale zase by měl být rychlejší. Všude mají reklamy, že je to expres a že je to jen 35 minut (trajekt jede hodinu). No, ve skutečnosti to trvalo 55 minut, takže dost slabota.
Ale ještě než pojedu, tak si dám v jednom podniku burger a pivo. Dohromady za 7 eur, to ujde. Pak už se pomalu vydám do přístavu, je to jen pár set metrů daleko.
Katamarán je sice menší než ta loď, co jsem jí sem přijel, ale i tak je mega velkej. Dospod jedou auta a nahoře jsou místa pro stovky lidí. Sedám si dopředu.
Ve 3 jsem v Los Cristianos a jdu asi 15 minut podél pobřeží na pláž, kde by měli být Stupkovi. Potkávám je zrovna u restaurace, kam si jdou sednout na oběd, tak se přidávám. Sice jsem už obědval, ale druhý chod mi asi neuškodí. Mají tu 3chodové menu za 10 eur.
Než zaplatíme, tak je 5 hodin. Jedem autem dom a po cestě se zastavíme na koupání v takovém místě, kde jsou skály a různé jeskyňky, kde přebývají nějací zevláci. Dole u vody je přírodní bazének, kde různě kolísá hladina vody podle aktuálních podmínek. Je to dobrý!
Pak už jen doma vegetujem a tak. Já plánuju, že zítra vyrazím na GR131 skrz Tenerife. Spát jdeme před desátou.
4 km. Celkem 170 km. 
 

Napsat komentář