Te Araroa: Den 21 – Hope Kiwi Lodge – Locke Stream Hut

Te Araroa: Den 21 – Hope Kiwi Lodge – Locke Stream Hut

Neděle 24. prosince 2017
Štědrý den je tu! To by chtělo nějakou hezkou procházku dneska! Vstáváme v 6 a vyrážím chvilku po sedmé. Kanaďani jdou chvilku přede mnou. Francis je taky kousek přede mnou. Prve dojdu Francis a pak Kanaďany. Ale mám pocit, že dneska nám není souzeno jít spolu. Tak se různě střídáme.
Prve nás čeká 19 km k první chatě. Jde to docela rychle. Jsme pořád v tom rovném a širokém údolí. Akorát že většinu času v lese, takže je to i tak místy nahoru dolu. Tak už to tady chodí.
K další chatě je to 10 km. Pořád docela jednoduchá cesta, akorát místy s terénní vložkou. Když dojdu k chatě, je ještě příliš brzo pro dnešek skončit. Jsou možná 2 hodiny. Za pár minut přijdou Kanaďani a vypadá to, že jsou stejného názoru jako já.
Pokračuju dál. Má to být 15 km a 6 hodin. Předchozí 10km úsek měl být 4 hod, tak to by mohl být podobný terén. Hurá do toho. Trochu přidám tempo, ať to je rychle za mnou.
Ukazuje se, že je to poněkud horší, než jsme čekali. První asi půlka byla Ok. Ale pak to začne stoupat do sedla a sice to není moc výškových metrů, ale terén je fakt dost drsnej. Je to hodně zarostlý a kluzký a místy strmý. Je to dřina.
Dojdu do sedla a pak ještě sejít dolů. Je to strmý, ale to mi neva a už to jde docela rychle. Na chatě jsem krátce po šesté. Po půlhodině přijdou Kanaďani. Já se mezitím vykoupu v řece.
Teď musím co nejrychleji uvařit večeři. A co pak? Vytahuju vánoční koláč, co jsem koupil v Hanmer Springs. Váží kilo! A pak vytahuju portské v petce. Takže zitra budu o 2 kila lehčí! Očekával jsem teda původně plnou chatu a pro každého 1 deci, ale co naděláš. Kanaďani zase dělají těsto na sušenky, které pak lžícema jíme. A k tomu posloucháme playlist Christmas Classics na mojem telefonu. Prostě vánoční pohoda.
Je asi 8:30 a přichází Francis. Hned jí nalívám portské a dávám kus koláče.
Povídáme a jíme a pijeme a pak asi ve 3/4 na 10 jdeme spát.
44 km, stoupání 1193 m. Celkem 640 km. 

Napsat komentář