L1: Příprava

L1: Příprava

Dneska vyrážím na výlet. Začaly mě lákat dálkové přechody, například PCT nebo CDT v USA. Ale zatím jsem vlastně nikdy nešel v kuse víc než týden nebo 10 dní. Tak jsem si říkal, že bych mohl prve zkusit nějaký přechod v Alpách. Zalíbila se mi trasa s názvem L1, kterou někdy v roce 1989 poprvé prošel jakýsi Hans Losse. Cesta vede z lyžařského střediska Garmisch-Partenkirchen na jih od Mnichova a vede pořád víceméně na jih až do města Brescia v Itálii (pokud neznáte, tak je to někde mezi Milánem a Lago di Garda). Vzdálenost je zhruba 400-500 km a převýšení asi 35000 m. Mám na to 3 týdny. Víc informací o trase se dá najít třeba zde (v Němčině):
http://alpenquerung.info/Alpenueberquerung/L1/Uebersicht-der-Etappen-auf-dem-L1

Rozhodl jsem se, že se plně spolehnu na horské chaty, takže jdu nalehko. Základní váha 3,5 kg (to, co ponesu v batohu na zádech bez vody a jídla). Gearlist zde: https://lighterpack.com/r/2xi9id

Sám jsem zvědav, jak se to povede. V sobotu 22. července večer mi jede noční vlak z Brescie do Vídně, tak se tam musím do té doby nějak dostat. Tak mi držte palce!

Napsat komentář