NZ: Den 64 – McKellar Hut

NZ: Den 64 – McKellar Hut

Pondělí 5. února 2018
Je ráno a prší. Stejně jako včera večer. Dneska zůstávám na chatě. Vstávám v 6:50 a snídám. Lidi se postupně trousí na snídani. Většina odchází, pár jich zůstává stejně jako já. V 8:30 nám warden aktualizuje předpověď počasí. Skoro se to od včerejška nezměnilo.
Myslím, že jsem udělal dobře, že jsem zůstal tu. Většinu dne prší, přesně jak říkala předpověď. Zhruba v 11 přijdou první noví hosté a další se trousí až do pozdního odpoledne. Například jsou tu dva rybáři ze Švýcarska. Nebo trojice Američanů, kteří jsou paf z toho, že jedna holka se chystá projít většinu Routeburn Tracku za jeden den.
Tento vařič si na chatu donesl jeden německý pár. Ještě byl v takovém bytelném kufříku. Prý to je vařič z jejich půjčeného auta. To bych asi raději nevařil vůbec, než nést něco takového 🙂
Asi ve 4 přijde Luke. Včera prý na otočku dostopoval do Bluffu, aby si vyzvedl medaili, kterou tam dávají TA hikerům, kteří projdou celou stezku. Když tam byl předtím, tak na to zapomněl. Přijde mi to trochu crazy stopovat takovou dálku a hned zas zpět. Ale to je Luke.
Čtu si, jím, píšu zápisky, konverzuju. Teď je 21:21 a už je tu jen pár lidí, co hrajou poker, a já. Venku pořád solidně prší. Spát půjdu asi před desátou.
0 km. 

Napsat komentář