NZ: Den 57 – Masons Bay Hut – Freshwater Hut

NZ: Den 57 – Masons Bay Hut – Freshwater Hut

Pondělí 29. ledna 2018
Vstávám v 6:45. Jdu do hlavní místnosti snídat. A kdo to tam leží na matraci na zemi? Ten Skot, co mi včera neodpověděl na pozdrav. Zvláštní. Zpátky do postele kvuli němu nepůjdu. Tak se snažím nedělat moc hluk. Když asi v 7 přijde snídat belgický pár, tak ten borec konečně vstane.
Všichni se chystají někam pokračovat. Jenže venku je pořád škaredě. Vyloženě neprší, ale místy mrholí a okolní kopečky jsou v mracích. Tak si říkám, že teda nikam nejdu a zůstanu tu. Už jsem si to říkal poslední 2 dny a nakonec jsem vždycky šel dál.
Asi v 10 odešli poslední lidi, zůstal jsem tu sám. Čtu si, skoro dočtu knížku. Pak se přesunu do postele a dám si šlofíka. A najednou slyším kroky. Je tu Josh! Je asi něco po poledni. Kecáme. Pak asi ve 2 přijde i Luke – zatímco Josh přišel ze severu od Big Hellfire Hut, Luke byl na jihu v Doughboy Hut. Původně jsem tam chtěl taky, ale kvuli dešti jsem to přehodnotil. Oba kluci budou dnes pokračovat na východ k Freshwater Hut. Bude to asi hrozne rychlá a snadná cesta, protože DOC píše 15 km a 3-4 hodiny!
Počasí se začíná lepšit. Dokonce je vidět modrá obloha! Tak se rozhoduju, že tam teda půjdu taky. Vyrazím 15:30, možná hodinu po Lukovi a Joshovi.
Cesta je opravdu velice snadná. Tak si říkám, že bych mohl zkusit, jak rychle to půjde. Prve jdu tak 5,8 km/h a když vidím, že je to skoro 6, tak ve druhé půlce ještě zrychlím a nakonec dosáhnu průměru 6 km/h. Je to ve skutečnosti 14,3 km, takže mi to trvá 2 hod 23 min. To by šlo.
Na chatě už jsou oba kluci i belgický pár. Vaříme večeři, kecáme. Pak se uložíme do postele a ještě debatujeme nad stezkama v okolí Te Anau – Kepler Track a Milford Track.
Teď je 20:45 a pro dnešek končím.
14 km, stoupání 68 m. Celkem 1773 km. 

Napsat komentář