Te Araroa: Den 44 – Mavora Lakes Rd – Aparima Hut

Te Araroa: Den 44 – Mavora Lakes Rd – Aparima Hut

Úterý 16. ledna 2018
Vstáváme v 6:30, Kanaďani vyráží v 7:15 a já v 7:45. Dneska bude asi další letní den. Prve mě čeká 10 km po štěrkové silnici až na hlavní silnici, po ní pak 2 km na západ směrem na Te Anau.
Do Te Anau většina lidí stopuje (asi 35 km) a doplní tam zásoby. Já mám jídla dost, takže tuto zastávku vynechávám. Takže po 2 km na silnici uhýbám doleva na jih. Odtud je to 6 km po štěrkové cestě až k první chatě. Ušel jsem 19 km, je čas na oběd.
Filtruju vodu a obědvám a pak slyším venku pohyb. Tak vylezu ven a je tam borec z Ameriky – lovec. Loví lukem a šípy, ale zatím nic nechytil. Bavíme se a pak pokračuju dál – ve 12:45.
Od chaty k další chatě je to 17 km. Prve to je asi 5 km lesem do kopce a pak z kopce. V tom lese potkám prve jednu holku a pak 2 páry a ještě dva borce. Všichni jdou TA NOBO. Tolik lidí najednou! Všichni říkají, že následující úsek byl zatím nejhorší. Tak to jsem zvědav.
Vylezu z lesa a následuje vysoká tráva a drny. To už znám. Ano, místy je obtížný najít cestu, ale není to žádná hrůza. Toto se následujících 12 km střídá s lesními úseky, ty jsou v pohodě. Na otevřených lučních úsecích je akorát trochu problém se slunkem. Naštěstí postupem času se přiženou mraky, tak je to pak lepší.
K chatě dojdu v 17:45 a je tam už americký pár, co přijel camper vanem k té předchozí chatě. Pak postupně přijdou 2 borci (USA a Německo) a 2 holky (Dánsko), co jdou TA NOBO. Kdyby tušili, co je čeká!
Kecáme, jíme. Když je chvilku po deváté, tak se přesunu do postele a píšu blog. Teď už jsou venku jen TA NOBO hikeři a baví se nahlas. Snad půjdou brzo spát. Je 21:32.
36 km, stoupání 923 m. Celkem 1441 km. 

Napsat komentář