Te Araroa: Den 42 – Mid Caples Hut – Careys Hut

Te Araroa: Den 42 – Mid Caples Hut – Careys Hut

Neděle 14. ledna 2018
Vstávám v 6:30, vyrážím v 7:30.
Prve pokračuju údolím po proudu řeky. Je to hezká cesta a hezké údolí.
Po 7 km dojdu k mostu a odbočce do dalšího údolí. Tady se napojuju na Te Araroa.
To vedlejší údolí je Greenstone – chvilku jsem v něm byl i včera, ale mnohem výš. Teď potrebuju dojít k chatě Greenstone Hut, kde TA uhýbá do dalšího údolí. K chatě je to 10 km a sice je to hezky upravená stezka v lese, ale i tak je to docela dost hore dole.
Do chaty dojdu v čase 3:40. Docela to byla štreka. Je čas na oběd nebo aspoň sváču. A koho tu nevidím! Adrian tu svačí! A taky německý pár, co už jsme někde potkali. Všichni tři postupně vyrážejí dál a nakonec i já.
K další chatě je to 10 km, ale podle Trail Notes je to 5-6 hodin. To vypadá na těžší terén. Rozhodně to už není taková dálnice, ale úplně hrozný to taky není. Je to prve dost v lese a pak už v takových křovinách nebo do konce na lukách. Postupně předbíhám Němce i Adriana.
Na chatě není voda. To je zklamání. To se tam nemůžu dlouho zdržovat. Potřebuju jíst a půl. Tak pokračuju dál. Adrian jde taky. U první řeky oba zastavujeme a filtruju vodu a piju a jím. Pak pokračuju.
Je to 12 km k další chatě. Tentokrát to má jít rychleji. Ale taky to není moc rychlý. Je to dost hore dole. Je to takový rozlehlý údolí, všude okolo hory, hezký prostředí. Ale cítím se nejakej unavenej. Možná z části kvůli sluníčku.
Dojdu na chatu a tam je starší pán a pak dva Američani, co jdou TA NOBO. Začali před 7 dny. Simonovi je 21 a jde hodně nalehko – základní váha asi 4 kg. A jdou hodně rychle a hodně hodin – prý většinou od 7 do 9. Dneska si dali kratší den. Tak snad jim to vydrží. Chatka je malá s má jen 4 lůžka. Za mnou jde Adrian. Tak se rozhoduju, že půjdu na další chatu, i když už je 6:15, což je docela pozdě. Ale je to jen dalších 6 km a po víceméně rovné polňačce. A taky tam budou D+L, prý se po mně ptali.
Vyrážím v 18:45. Jde to rychle. Akorát teda zhruba v polovině začne cesta stoupat kus nad údolí. Ale není to žádná hrůza. Před osmou jsem v cíli. Pozdravím se s Kanaďanama a jdu se vykoupat do jezera. A pak večeřím a pak je pomalu čas jít spát.
Teď je 21:40 a všichni jsme už v posteli.
46 km, stoupání 1220 m. Celkem 1363 km. 

Napsat komentář