Te Araroa: Den 3 – YTYY – Waikanae

Te Araroa: Den 3 – YTYY – Waikanae

Středa 6. prosince 2017
Vstal jsem v 6. Večer bylo v chatě 28 stupňů, jak se vyhřála od sluníčka, a teď jen 15. Udělal jsem všechno potřebné a v 7:10 jsme vyrazili.
Po půl hodině jsme došli k rozcestí. Pořádně jsme si ho neprečetli a zvolili jsme takovou zkratku, která ale měla vést k řece a pak zpět k chatě. Přišli jsme na to, když jsme přišli k řece a řešili, kam dál. Tak jsme se vrátili. Stalo nás to asi 20 min, to není taková hrůza.
Dál byla cesta lesem dost do kopce, asi 400 m stoupání. Pak byl takový rovnější úsek a pak to šlo dolů až skoro k řece, kde se to najednou odkrylo a slunko tu šíleně peklo.
Na rozcestí jsme zase odbočili blbě (moje chyba), zase nás to stálo asi 15 min. Pak jsme konečně došli k parkovišti. Mělo to byt 10 km, ale bylo to spíš 12.
Dali jsme si obědovou pauzu. Taky jsme doplnil vodu. Následuje totiž 14km úsek bez vody – z výšky 100 m až do 800 m a pak zase dolů. Prve kousek po silnici a pak většinu v lese.
Po cestě nahoru jsme si se Sašou povídali, tak nám to uteklo. Dolů jsem šel sám a teda byla to pěkná štreka. Terén docela Ok, akorát trochu nahoru a dolů.
Ke konci mi hlásily hodinky, že už mají jen 5 % baterie. Tak jsem musel trochu přidat do kroku.
Po páté jsem konečně dorazil na parkoviště. To byl zase náročnej den!
V poznámkách je napsané, že hned u parkoviště je dům a v něm Ruth a je možné u nich kempovat. Tak jsem tam hned šel. Ruth je velice milá a všechno je nám k dispozici.
Prve jsem si postavil stan a pak jsem se šel vykoupat do potoka, kde jsem ještě potkal sousedku se psem a ta mi ukázala, kde je nejlepší koupání.
Vrátil jsem se zpět a pomalu řešil různé záležitosti. Pak přišla Saša. A pak jsme tu tak různě vegetovali. Venku mě začali žrát mušky, takže jsme se usadili v kuchyni a za chvíli bude čas jít spát.
PS: Fotky vzdávám. Protože podělanej Mail app má asi v iOS 11 nějaký bug a i když zvolím nižší kvalitu fotek, tak se ve skutečnosti většinou odešle původní velikost a pak se mi to vrátí, že je to moc velké. Někdy se to povede třeba na 5. pokus, což mezitím stojí hodně dat. Došla mi trpělivost.
PPS: Se zpožděním několika měsíců se mi konečně podařilo doplnit fotky ke všem příspěvkům z výletu.
28 km, stoupání 1580 m. Celkem 69 km. 

Napsat komentář