L1: den 8 – Göflaner Alm – Martellerhütte

L1: den 8 – Göflaner Alm – Martellerhütte

Neděle 9. července 2017

Snídaně byla domluvená na 7:15. Takže budík 6:35. Moc se mi teda vstávat nechtělo. Navíc bylo v pokoji zatemněno, to člověka povzbudí ke spánku. No ale vstal jsem a sbalil se.

Snídaně byla spíš tak 7:30. Vyrážel jsem pozdě, až 8:30. Počasí bylo celkem ok, ale podle předpovědi mělo odpoledne pršet.


Schlanders. Tam jsem včera byl. 

V sedle 2400 jsem byl přesně za hodinu (stoupání 550 m). Odtud cesta vedla pořád napravo ve svahu nad údolím. Akorát místy trochu nahoru a dolů. Bylo to zelený, ve výšce okolo 2100 m. Určitě lepší než suť.

Pak jsem došel v hotelu Stallwies, kde končí jedna etapa. Vypadal dost honosně, to by asi bylo drahé, úplně bych se tam nehodil. Takže jsem rád, že mě včera nechali přenocovat v almu a dnes ve Stallwiesu pouze doplním vodu a pokračuju dál.

Vysoko nad údolím

Pokračoval jsem dál nad údolím, až jsem došel na silnici a najednou byly všude auta a hotely. To už začalo slušně pršet. Šel jsem od silnice nahoru k Zufallhütte (2150 m) a všichni šli proti mě dolů k autům a hotelům. Když jsem došel k chatě, přestalo pršet.

Zufallhütte

Doplnil jsem vodu a pokračoval ještě hodinku k Martellerhütte (2600 m). Chvíli jsem váhal, jestli pokračovat do sedla 3000 m, ale hrozně foukalo a navíc mohla přijít bouřka, tak jsem se rozhodl zůstat.

Musím říct, že se mi to tu líbí. Lidí tu moc není, je to menší chata. U chaty je jezírko, tak jsem se v něm vykoupal. Sprcha totiž stojí 3 eura. Bylo to osvěžující. Ale čekal jsem to teda studenější, nebylo to tak zlé.

A ty scenérie jsou tu krásné. Není divu, že je to tu populární. Fakt nádhera. A výhledy na ledovce. 
Objednávám si polopenzi. Večeře se podává v 18:30. Docela to ujde. Pak chvíli kecám s mými spolunocležníky v matrazenlageru. Je nás tu dnes málo – já, 3 Němci, pak skupinka asi 6 horolezců a horolezkyň a pak jedna rodinka. V 9 se odebírám na pokoj.

25 km, stoupání 2004 m, klesání 1277 m. Celkem 241 km, stoupání 16842 m. 

Napsat komentář